Lovaglás a Kurca-parti Óvodában

2016. november 18-án a Szegvári Tűzköves alapítvány lovainak bevonásával minden óvodás gyermek számára felejthetetlen programot szerveztünk.

Fontos számunkra, hogy az ovisaink tapasztalatok útján szerezzenek ismereteket, ezért úgy gondoltuk, hogy a lóval való ismerkedés közelebb hozza a gyermekeket az állatokhoz, az állatok szeretetéhez és a róluk való gondoskodás fontosságához.

A programban óvodánk mind a hat csoportja részt vett. A legkisebbek megnézték a lovakat, megsimogatták, de néhány bátor kisgyermek fel is ült egy-egy póni hátára.

A középsős, illetve nagycsoportos gyermekek viszont bátran lovagolták meg a három pónilovat, volt, aki egyensúlyozó gyakorlatokat is végzett a lovak hátán.

A gyermekek nagyon élvezték a programot, az eleinte bátortalanok is boldogan ültek fel a pónik hátára.

A lovagoltatásban nagy segítségünkre volt, Bárány Brigitta tanító néni, Kozma Ági, Mihály János, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni a közreműködést, valamint köszönjük Vajda Gabriellának az alapítvány vezetőjének, hogy lehetővé tette számunkra a program megszervezését.

Tapasztalataink alapján szeretnénk havi rendszerességgel bevezetni intézményünkbe ezt a programot, mert így azok a gyermekek is ismerkedhetnek a lovaglással, akinek esetleg máshogyan nincsen rá lehetőségük.

Kispálné Gémes Csilla
Óvodapedagógus