Díjátadó

Nagy öröm számunkra, hogy a Kurca-parti Óvoda a tavalyi évhez hasonlóan, az idei évben is sikeres pályázat keretében, a Boldog Óvoda programcsomagot adaptálhatja, mely a derűs és élmény gazdag feladatok, játékok, valamint gyakorlatok fokról-fokra kibontakoztatásával megerősíti gyermekeinkben az élet-szeretetet, önmaguk elfogadását, világra való nyitottságukat, hozzá szükséges kompetenciák fejlesztését, ami által boldogságra képes emberré cseperedhetnek.

Eddigi tapasztalataink alapján, a Boldogságórák csökkentik a gyermekek szorongását, miközben erősíti az önbizalmukat. Ez hozzásegíti őket a kiegyensúlyozottságuk fenntartásához, illetve megfelelő alapokat sajátíthatnak el már óvodás korban, az iskola sikeres megkezdése érdekében.

Az óvodánk a 2019/2020-as nevelési évében 3 csoport bevonásával aktívan tart legalább egy Boldogságórát havonta (Kisvakond középső csoport, Szivárvány kiscsoport és a Mazsola kiscsoport), a program menetét a Munkatervük is tartalmazza. Az általuk reflektált tapasztalatokat, intézményvezetővel és az intézményünk valamennyi csoportjában dolgozó pedagógusaival is megosztják például: resztoratív-kör, értekezlet stb. keretében.