Ajándék

Az adventi készülődés időszakában, mindenki azzal foglalatoskodik, hogyan és mivel szerezzen örömet szeretteinek. A mi óvodásainkat is nap, mint, nap már az izgalom tölti el, vajon milyen meglepetés várja őket az ünnepek alkalmával, illetve családjaiknak ők is hogyan készíthetnének ajándékot óvó néni segítségével.

Óvodánkba már hamarabb, az októberi hónap során érkezett egy számunkra nagyon kedves és megtisztelő felajánlás, mi szerint Antal Péter gyógyszerész Úr a családja gyermekkönyveit nekünk ajándékozta. Örömmel vettük birtokba a nem kevés mennyiségű tartalmában, témáiban sokszínű, meséiben gazdag és változatos könyveket. Minden óvó néni választott korcsoportja számára, amiket a gyermekek a mindennapok során forgathatnak, nézegethetnek, valamint a közös könyvtárba is kerültek belőle, melyekből mi óvodapedagógusok is sok ötletet szerezhetünk.

Mai világunkban már az informatikai eszközök, az internet használata aktívan beépülnek óvodás gyermekeink életébe, ezért is tartjuk fontos és kiemelt érték megőrzésként azt, hogy megszerettessük és jelen legyen a mindennapokban a könyv, amelyből akár mesét hallhatnak, vagy nézegetése közben megismerkedhetnek az állatvilággal, érdekes kísérleteket végezhetnek, illetve tréfás játékokat játszhatnak óvó nénivel a leírt útmutatások alapján és melyekben ötvöződik a régmúlt, a jelen és a jövő.

Nagyon fontos megemlítenünk még azt is, hogy októberben a kastélyban tartott Jeles napunk egyik állomása a Babaház volt, amit nem kevés idő alatt tekintettünk meg, hiszen a látvány és a hozzá kapcsolódó élmények, történetek igencsak lenyűgözték óvodásainkat, szüleiket, nagyszüleiket, rokonokat. Lehetőség szerint újra megtekintjük a nem kevés munkával, kitartással, szeretettel és folyamatos újdonsággal bővült gyűjteményt.

Kedves Antal Péter gyógyszerész Úr!

Ezúton szeretnénk megköszönni azokat az értékeket, ajándékokat, amiket kaptunk és ami élmények részesei lehettünk!

Kívánunk a Kurca-parti Óvoda dolgozói és gyermekei nevében:

Áldott Békés Ünnepeket!