10. óra – 2019. június

Kisvakond csoport

Valljuk, hogy az óvodai nevelés a családi neveléssel együtt, azt kiegészítve szolgálja a gyermek fejlődését, aminek alapfeltétele a családdal való együttműködés. Igyekszünk támaszt, segítséget nyújtani a szülőknek nevelési stratégiák kialakításában, átformálásában. Sokat segítenek ebben is a Boldogságóra kézikönyvben leírtak. Folyamatosan nyitottak vagyunk a szülők egyéni kéréseire, kérdéseire, javaslataira, törekszünk jó bizalmi kapcsolat kialakítására.

Úgy döntöttünk, egy szülői értekezlet alkalmával, közös megegyezéssel, hogy családi napot tartunk, melynek helyszínét, egy szülő ajánlotta fel.

A környezettudatos magatartás megalapozása érdekében a szülőket is bevonjuk az óvodában a gyerekekkel együtt megvalósuló tevékenységekbe, kezdeményezésekbe (kertrendezés, szelektív hulladékgyűjtés, virágosítás stb.). Így volt öröm számunkra az is, hogy e családi napon többnyire újrahasznosított anyagokból láthattunk mintát, példát, ötletekkel gazdagodtunk, élvezhettük a raklapbútorok komfortját, só-liszt gyurmázás, pancsolás, homokozás stb. vidámságát. KÖSZÖNJÜK!!!

A fenntartható boldogság téma jegyében megvalósult az „Öleléslánc”, „Boldogságvár építése” szülőkkel a családi napon, a homokozóban, és ez évi szociális készségfejlesztő játékokat elevenítettünk fel e hónapban is.

A közös program lehetőséget teremtett a család – óvoda, szülők-óvodapedagógusok-gyermekek közötti kapcsolat elmélyítésére, egymás szokásainak, normáinak, értékrendjének még jobb megismerésére, nevelési elveink közelítésére! Mindez építően hatott ránk.

Az örömteli, színes, felejthetetlen programokkal teli napot, köszönjük a szülők együttműködésének, nyitottságának, kreativitásának! Az együttes tevékenységekkel rengeteg élménnyel gazdagodtunk!

Reméljük a jövőben, hogy a további pozitív, kooperatív munkánknak köszönhetően, mindez FENNTARTHATÓVÁ VÁLIK, így ez az örömünk még tovább fokozódik.

Kívánunk kellemes, boldogságban, élményekben gazdag, balesetmentes nyarat MINDENKINEK!

A szegvári Kisvakondok 🙂

Szivárvány csoport

A Szegvári Kurca-parti Óvoda Szivárvány nagycsoportjában, egész éves tevékenységünk összefoglalójaként családi napot szerveztünk. A szülőkkel, hozzátartozókkal, közös játékokkal, ( add körbe a karikát láncjáték, jelháború, társas játékok, szabályjátékok…), jó hangulatú beszélgetéssel, közös főzéssel, étkezéssel zártuk az évet. A boldogságórák összefoglalásaként nagy hangsúlyt kapott a tolerancia, egymás elfogadása, a közösségi viselkedés szabályainak, normáinak betartása, az egymás iránt tanúsított szeretetteljes viselkedés.
A családtagokkal való egész éves együttműködésünk eredményeként, örömmel tapasztaltuk kis csoportközösségünk összeszokottságát, bizalomteli együttműködését, mely jó alapot szolgáltat az iskolás évek közösségi együttműködéséhez. Kívánunk jó pihenést a nyári szünidőre, tartalmas programokat, boldog iskolakezdést gyermekeinknek és szüleiknek!